Apartmaji na Hrvaškem

Iščete morda za svoje naslednje počitnice najbolj priljubljene destinacije na Hrvaškem?

(0)
Vam je všeč ta razgled? Mir in tišina!
Iskanje apartmaja

10 najbolj priljubljenih destinacij na Hrvaškem za dopust

Kakovostno zasebno nastanitev boste našli po vsej Hrvaški, mi na portalu PSH Hrvaška pa vam bomo z veseljem pomagali izbrati vaš apartma ali vilo za dopust v prihajajoči sezoni. Se sprašujete, katerih 10 destinacij je najbolj priljubljenih letos? Oglejte si 10 najbolj priljubljenih krajev, ki smo jih izbrali za počitnice v letošnjem poletju in vam jih predstavljamo tukaj.

 

Dubrovnik - znan kot biser Jadrana in svetovne kulturne dediščine ne potrebuje posebne predstavitve, saj gre za eno najlepših turističnih destinacij na svetu. Ne zamudite sprehoda okrog njegovega starega mestnega obzidja, popoldanskega pohajkovanja po Stradunu ali vožnje z žičnico, s katere se vam ponuja neverjeten razgled na mesto. Dubrovnik vam ponuja bogat nabor nastanitvenih možnosti, vse od luksuznih nastanitev v starem delu mesta, obnovljenih s kamnom, do sodobno opremljenih zasebnih apartmajev. Ponudba nastanitve bo tukaj zagotovo zadovoljila še tako izbran okus. Če ste slučajno oboževalec serije Igra prestolov, ne zamudite ogleda lokacij, kjer so omenjeno serijo snemali.

 

Korčula - rodni kraj Marka Pola, za katerega so se številni spraševali, zakaj je sploh imel potrebo po potovanju, če je živel na tako popolni destinaciji. Naj vam prišepnemo, da mestu Korčula nekateri pravijo tudi mini Dubrovnik, apartmaji v starem delu mesta pa pomagajo obiskovalcem okusiti vse čare bogate zgodovine mesta. Korčula je tudi otok vina, posebno znan po svojih belih vinih pošip in grk. S kratko vožnjo do Orebića na polotoku Pelješac vam je na voljo tudi odlična povezava s kopnim in Dubrovnikom.

 

Hvar - otok, znan kot otok sivke, je najbolj sončen otok v vsej Evropi in edini otok na svetu s štirimi območji, ki so del UNESCOVEGA seznama svetovne dediščine. Otok Hvar je odličen otok za življenje, pa tudi za ukvarjanje s turizmom, in je od leta 1868 tudi zibelka organiziranega turizma v Evropi. Mesto Hvar je mesto zabave in nočnega življenja, vendar je tudi mesto kulture ter bogate gastronomije. Najemite apartma v starem delu mesta, če želite biti v središču dogajanja, ali pa morda hišo (vilo) na plaži v mirnejšem predmestju, kjer boste lahko uživali v čarih tega čudovitega otoka.

 

Brač - največji dalmatinski otok je znan po svojem belem kamnu, ki ga lahko najdete v znanih zgradbah po vsem svetu, kot je Bela hiša v Washingtonu. Najbolj priljubljena destinacija na otoku je Bol s svojo kultno plažo Zlatni rat. Ponudba zasebne nastanitve na Braču je bogata, vendar vam toplo priporočamo, da svoje bivanje rezervirate vnaprej.

 

Split – nekoč znan kot prehodna točka na poti do otokov, danes začenja konkurirati Dubrovniku kot najbolj priljubljena destinacija za počitnice v Dalmaciji. Središče dogajanja je Dioklecijanova palača, v kateri je jesen svojega življenja preživljal istoimenski cesar in ki je znana kot najbolj živi stari del mesta na Hrvaškem z več kot 4000 prebivalci. Zanimanje za bivanje v palači je v zadnjih letih močno naraslo, saj je bil zgodovinski del stare zgradbe preoblikovan v luksuzno in poceni nastanitev, ki jo je mogoče najeti.

 

Vis - Vis je za številne zaradi svojih prečudovitih plaž, odmaknjene lokacije in bogate dediščine najlepši hrvaški otok. Otok se ponaša z nekaj stoletij dolgo bogato zgodovino britanske vojske, zato ne zamudite posebnega vojnega obhoda podvodnih baz tega nekoč »zaprtega« otoka. Ponudba zasebnih nastanitev vključuje tudi velike kamnite vile.

 

Mali Lošinj – Če nadaljujete naprej po obali, vas čaka smetana na torti številnih hrvaških živopisnih otokov po imenu Mali Lošinj. Turistična skupnost tega prečudovitega kraja je stalna prejemnica nagrad, zadnja med njimi je bilo tretje mesto na podelitvi nagrad za odličnost in inovacije na področju turizma (World Innovation Tourism Award) v Braziliji. Bogato ponudbo čudovite narave in plaž dopolnjuje še ponudba kakovostnih zasebnih nastanitev.

 

Istra - eno od hrvaških najpomembnejših turističnih področij (regij) in eno izmed najbolj raznolikih. Oglejte si spektakularni rimski amfiteater v Pulju, zgodovinski stari mesti, kot sta Rovinj ali proti notranjosti Motovun, katerega vrhove hribčkov krasijo čudovita naselja. Prispeli ste v deželo tartufov, zato se prepustite znani istrski gastronomiji in vinom. Ker gre za najbolj razvito hrvaško turistično regijo, je ponudba kakovostnih zasebnih apartmajev in vil raznolika in bogata.

 

Zagreb - mesto, nedavno imenovano za kandidata za najbolj zanimivo glavno mesto v Evropi, doživlja od vstopa Hrvaške v Evropsko unijo (1. julij 2013) pravo turistično renesanso, vse več ljudi pa se ukvarja tudi z oddajanjem apartmajev turistom, ki bi si pred nadaljevanjem poti proti morju radi ogledali še glavno mesto države. Uživajte v zgodovinskem in strnjenem središču ter si oglejte najbolj neobičajno kulturno atrakcijo, Muzej prekinjenih zvez (Muzej prekinutih veza).

 

Varaždin - medtem ko večino hrvaških turistov privlači obala, postaja obiskovalcem vedno bolj zanimiva tudi notranjost Hrvaške. Mesto Varaždin je ponosen nosilec naziva najbolj priljubljene destinacije v celinski Hrvaški v letu 2014, naziva, ki ne preseneti prav nobenega obiskovalca tega čudovitega mesta. Simpatični stari del mesta, dvorci in elegantna baročna tradicija ter zgolj enourna vožnja iz Zagreba so razlogi za to, da je Varaždin več kot popolna izbira za izlet ali daljše raziskovanje, saj vam tukaj ni treba skrbeti prav za nič, tudi za poceni nastanitev ne.

PREMIUM APARTMAJI

Vila LIRA, Viganj - Pelješac
Vila LIRA, Viganj - Pelješac
Apartmaji Ivišić - Pakoštane
Apartmaji Ivišić - Pakoštane
Vila Hašimović, Vodice
Vila Hašimović, Vodice
Villa STINA - Seget Vranjica
Villa STINA - Seget Vranjica
Villa Šjor - Primošten
Villa Šjor - Primošten