Apartmaji na Hrvaškem

Katere so najboljše plaže na Hrvaškem? Preberite naš članek o najboljših plaž na Hrvaškem.

(0)
Vam je všeč ta razgled? Mir in tišina!
Iskanje apartmaja

10 najlepših plaž na Hrvaškem

Ena od glavnih atrakcij med počitnicami na Hrvaškem so, seveda, prečudovite plaže, možnosti za izbiro tiste prave pa so na Hrvaškem neskončne. Prodnata, skalnata, peščena, družinam prijazna ali romantična plaža - vsak bo našel nekaj zase. Za pomoč pri izbiri vam ponujam seznam z opisi 10 najlepših plaž na Hrvaškem:

Dubovica na Hvaru - nekaterim se pri obisku te plaže zdi, da so zadeli žebljico na glavico, saj gre za plažo z majhnim prodom, s katere vam pogled seže na nedotaknjeno morje na južni strani Hvara. Kamnita vila z izhodom »v morje«, popoln razgled, ki lahko vaše oči razvaja kar med kosilom v restavraciji, park na glavni cesti nad plažo… Kratek izlet navzdol se več kot izplača.

 

Bačvice v Splitu - najbolj priljubljena peščena plaža v Dalmaciji. Bačvice je več kot samo plaža, je institucija Splita. Plitvo morje, peščeno dno in bari ter restavracije nad plažo so razlog, da je popolna izbira za družine in za vse tiste, ki bi na plaži radi preživeli ves dan. Ne bodite presenečeni, če boste zagledali odrasle moške, kako skačejo v zrak in pri tem poskušajo v zraku obdržati majhno žogico – ta čudna igra je edinstven splitski šport, znan kot picigin.

 

Jerolim, Peklenski otoki, ki se nahajajo nasproti mesta Hvar, je CNN v letu 2011 razglasil za vrhunec med svetovnimi nudističnimi plažami. Otoček Jerolim na Hvaru, del legendarnih Peklenskih otokov, je otok z dvema plažama. Plaža Amo je obrnjena proti Hvaru in ima restavracijo ter koktejl bar, 50 metrov naprej pa lahko na drugi strani najdete plažo Kordovan, nudistično in homoseksualcem prijazno plažo z umetninami, izdelanimi iz lesa, ki ga je naplavilo morje.

 

Zlatni rat na Braču - najbolj znana plaža v celotni Hrvaški. Nahaja se v neposredni bližini južnega dela Bola in spreminja svojo obliko glede na plimo. Čeprav je iz zraka videti kot peščena plaža, njeno površino dejansko sestavljajo kamenčki, poleti pa se tam nahaja veliko objektov. Odlična izbira za družine, vendar bodite zgodnji!

 

Makarska riviera - ena od najdaljših plaž, ki se razprostira na Jadranu, se nahaja na obeh straneh naselja mesta Makarska, izbrati posamezno plažo tukaj pa je resnično težka naloga. Uporabna aplikacija Makarske plaže vam bo pomagala izbiro zožiti, vendar boste še vedno morali izbirati med številnimi čudovitimi plažami; od družinam prijaznih do bolj oddaljenih, romantičnih plaž.

 

Stiniva na Visu - za nekatere je Stiniva najbolj robinzonska plaža, kar jih obstaja. Visoke pečine jo varno skrivajo na tem idiličnem kraju na čudovitem otoku Vis. Dodatni komentarji tukaj resnično niso potrebni...

 

Lokrum pri Dubrovniku – plaža Lokrum se nahaja na istoimenskem otoku in je ena od najbolj znanih plaž v tej regiji. Na otoku najdete tudi majhno slano jezero, nedotaknjeno morje pa je popolno za sprostitev in kopanje po napornem jutranjem ogledu Dubrovnika. Do otoka vas pripelje ladjica, zaradi zasebnosti, ki je na tem otoku resnično mogoča, pa na njem najdete tudi nudistično plažo.

 

Zaliv GustinjaRovinj - medtem ko lahko bolj priljubljene plaže najdete v Dalmaciji, vam veliko odličnih možnosti ponuja tudi Istra. Ena od najboljših je zaliv Gustinja, ki se nahaja v bližini priljubljenega kraja Rovinj, ki se ponaša z veliko plažami, v katere so se že zaljubile številne družine in nudistični obiskovalci. Preprosto izberite svoj prostor in razgrnite brisačo! Zaliv je dostopen peš in od kraja, kjer lahko parkirate svoj avtomobil, oddaljen samo minuto hoje.

 

Sveti Ivan, Lubenice na Cresu - Cres je eden od najpomembnejših naravnih rezervatov na Hrvaškem. Na otoku lahko najdete eno od najlepših plaž na Hrvaškem, ki jo je nemški časopis Bild leta 2011 postavil na 15. mesto 50 najlepših plaž na svetu. Plaža Sv. Ivan se nahaja v zalivu pod krajem po imenu Lubenice, zgrajena je na skalnati steni in se je nekoč uporabljala kot stražarnica. Plažo je mogoče doseči peš (če se spustite po pobočju iz Lubenic) ali z ladjo (jahto). Preživite svoje popolne počitnice na popolni plaži, daleč od gneče in številnih turistov.

 

Stara Baška na Krku - prečudovita prodnata plaža, obkrožena s stenami. Staro Baško obožujejo nudisti in družine, ki imajo rade mir, tišino ter čarobne razglede. Je priljubljen kraj za jadranje na deski, posebej, ko piha severni veter »burja«.

PREMIUM APARTMAJI

Vila LIRA, Viganj - Pelješac
Vila LIRA, Viganj - Pelješac
Apartmaji Ivišić - Pakoštane
Apartmaji Ivišić - Pakoštane
Vila Hašimović, Vodice
Vila Hašimović, Vodice
Villa STINA - Seget Vranjica
Villa STINA - Seget Vranjica
Villa Šjor - Primošten
Villa Šjor - Primošten