Apartmaji na Hrvaškem

Iščete posebno destinacijo za popoln dopust na Hrvaškem?

(0)
Vam je všeč ta razgled? Mir in tišina!

Popolne destinacije na Hrvaškem

Hrvaška, ki ste jo verjetno že kdaj obiskali, postaja ena od najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Evropi in vemo, zakaj – zaradi prečudovitih mest, kot so SplitDubrovnikZadar in Zagreb. Čeprav nihče ne dvomi v to, da so ta mesta spektakularna, Hrvaška ponuja še veliko drugih popolnih destinacij, ki bodo poskrbele, da bo vaš dopust sanjski. Te destinacije morda res niso tako znane kot sta Hvar in Rovinj, vendar se ponašajo z enako bogato zgodovino, kulturo, arhitekturo in naravo.

 

Vse te destinacije ponujajo izjemne zasebne nastanitve (apartmaje in sobe, počitniške hiše ter vile), so lahko dostopne ter zagotavljajo prijetno bivanje. Na portalu PSH Hrvaška boste našli obilico objektov za najem na teh vrhunskih destinacijah, ki samo čakajo, da jih odkrijete.

 

Preberite, katere so najbolj manj znane destinacije na Hrvaškem za vaš popoln in miren dopust:

 

Otok Silba

Očarljiva Silba se nahaja v zadrskem arhipelagu in je popoln otok za družinske počitnice. Otok je nedotaknjen in če se boste odločili za počitnice na Silbi, boste lahko uživali v številnih peščenih in prodnatih plažah.

 

Avtomobili so na otoku prepovedani, vendar ne skrbite, saj avtomobila tu res ne potrebujete – vse se nahaja samo nekaj minut hoje proč.

 

Apartmaji otok Silba – regija Zadar

 

Otok Zlarin

Zlarin, krajanom znan kot Zlatni otok, je znan po proizvodnji nakita iz rdečih koral, ki jih nabirajo v morju okrog otoka. 

 

Ta nebeški otok se v prvi vrsti ponaša z nedotaknjeno naravo in s prečudovitimi plažami, zaradi česar je popolna izbira za vaš naslednji dopust.

 

Apartmaji otok Zlarin - regija Šibenik

 

Otok Iž

Idilični otok Iž je kljub vedno večjemu številu obiskovalcev s Hrvaške uspel ohraniti svoj značaj in prav zato bi ga lahko poimenovali tudi »pravi dragulj v zadrskem arhipelagu«.

 

Mali Iž, eno od dveh naselij na otoku, vam bo zaradi svoje nedotaknjene narave in izjemno čistih plaž zagotovo vzel dih.

 

Apartmaji otok Iž - regija Zadar

 

Otok Prvić

Otok Prvić je oaza miru in bo ustrezal turistom, željnim zalivčkov in pobega od poletne gneče.

 

Na Prviću lahko najdete dve naselji, obe kulturno zaščiteni. Če se želite sprostiti in pobegniti daleč od vsega, je ta otok popolna izbira.

 

Apartmaji otok Prvić - regija Šibenik

 

Otoka Kaprije in Žirje

Kaprije in Žirje sta dva dragulja, ki se nahajata v šibeniškem arhipelagu in samo čakata, da ju odkrijete.

 

Kaprije prekriva bogato rastlinje in je prava izbira za tiste, ki radi pešačijo.

 

Žirje pa je popoln otok za tiste, ki želijo doživeti pravo vaško življenje v Dalmaciji ob sproščanju ob morju.

 

Apartmaji otoki Kaprije & Žirje - regija Šibenik

 

Otok Šolta

Šolta je nedvomno skrit dragulj, najpomembneje pa je, da vas od otoka loči le kratka vožnja s trajektom iz Splita. Če boste za svoj naslednji dopust izbrali Šolto, boste zagotovo daleč od gneče na kopnem in boste lahko uživali v čisto svojem koščku modrega Jadrana. Priporočamo vam, da obiščite pristno družinsko restavracijo in poskusite kakšnega od lokalnih izdelkov.

 

Če iščete pravo dalmatinsko izkušnjo, je ta otok prava izbira.

 

Apartmaji otok Šolta - regija Split

 

Otok Lastovo

Otok Lastovo je raj za ljubitelje narave. Otok prekrivajo gozdovi, njegova obala pa je dramatična in predstavlja bistvo nedotaknjene narave.

 

Številni so to prepoznali, zato je otok danes tudi eden izmed hrvaških naravnih parkov. Če se boste odpravili do Lastova, vsekakor poskusite znano lastovsko maraštino, zlato-rumeno suho vino z značilnim vonjem in nežno grenkobo.

 

Apartmaji otok Lastovo - regija Dubrovnik

 

Vis in Komiža

Najboljša evropska plaža v letu 2016 je plaža Stiniva, ki jo najdete na otoku Vis. Če je še niste obiskali, jo dodajte na svoj seznam; obljubimo, da vam bo vzela sapo v trenutku, ko jo boste zagledali.

 

Vis pa je vseeno več kot samo Stiniva, saj je otok znan po tradicionalni dalmatinski arhitekturi in naravnih lepotah.

 

Otok ima dve glavni naselji, mesti Vis in Komiža, v bližini pa se nahaja tudi svetovno znana modra jama (blue grotto) na Biševu, ki privablja vedno več turistov.

 

Apartmaji otok Vis - regija Split

 

Dugi otok

Dugi otok navkljub njegovemu izjemnemu bogastvu obišče malo turistov.

 

Če boste to poletje preživljali na Dugem otoku, ogleda naravnega parka Telašćica in plaže Sakarun (hrvaških Karibov) nikakor ne smete izpustiti, tu pa boste našli tudi svetilnik v Velem Ratu, zaliv Strašna peć in številne kolesarske/peš steze. Na Dugem otoku bo vsak turist našel nekaj zase.

 

Apartmaji Dugi otok - regija Zadar

 

Otoka Ist in Molat

Če bi radi pobegnili od mestnega vrveža, uživali v miru in najboljšem, kar lahko Jadransko morje ponudi, sta otoka Ist in Molat destinaciji za vas.

 

Najdete ju enega poleg drugega, najboljši način za odkrivanje njunega bogastva pa je ladjica, s katero lahko obiščete vse skrite zalivčke in poiščete svoj košček raja.

 

Apartmaji otoki Ist & Molat - regija Zadar

 

 

Ti je všeč? Všečkaj nas na Facebooku :)